Eğer destinasyon düğününüzü planlamaya başlıyorsanız, kendinizi "bu nedir?" Ya da "neyi seçeceğimi nereden bileceğim" soruları ile uğraşırken bulabilirsiniz. Ama korkmanıza gerek kalmadı,  yurtdışındaki kutlamanızı planlarken bilmeniz gereken her şeyi içeren kelime ve tanımlarla dolu bu Destinasyon Düğün Sözlüğü ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor.

Düğün Sözlüğü


Yalnızca yetişkinler

Yalnızca 18 yaş ve üstündeki konukların gelmesine izin verilen tesisler. Bazı tatil bölgelerinin yaş sınırı farklı olabilir, bu nedenle rezervasyon öncesinde uzmanınıza danışın!

Her şey dâhil tesis

Bütün yiyecek ve içeceklerin hizmetlerinin otel fiyatına dâhil olmasıdır. Her yemeğin fiyatını düşünmek ve cüzdanınızı tesis genelinde taşımak konusunda endişelenmenize gerek yok; Her şey dâhil tatil beldelerinde, stres yok!

İndirim uygulanmayan tarihler

Bazı promosyonların kullanılamadığı tarih aralıklarıdır. Bu tarihler genellikle sonbahar, büyük tatil zamanları veya diğer yüksek sezon tatil zamanları civarındadır.

Herhangi bir sebepten dolayı iptal edilen yolculuk sigortası

Yatırımınızı korumanıza ve beklenmedik durumlarda riske karşı korunduğunuza dair size huzur veren seyahat koruma planımız! Bu plan, herhangi bir nedenden dolayı seyahatinizi iptal etmenizi veya yeniden planlamanıza izin verir ve seyahat sırasında diğer risk öğelerini kapsar.

Sertifikalı Destinasyon Düğün Sorumlusu

Seyahatinizi ve düğün detaylarınızı planladığınızda size ve misafirlerinize yönelik endişeleri ve stresleri ortadan kaldırmak için orada bulunan kişiselleştirilmiş seyahat danışmanınız.

Medeni ya da yasal nikâh töreni

Gittiğiniz yerde hukuken bağlayıcı olan ve hükümet görevlisi ya da benzeri bir kişi tarafından kıyılan bir nikâh töreni.

Yalnızca çiftler

Konuklara rahatlamaları ve eğlenmeleri için samimi ve romantik bir atmosfer yaratmaya odaklanan tesistir. Odalarda 2 yetişkin olarak kalınmaktadır.

Destinasyon Düğün

Teknik olarak, bir destinasyon düğün, gelinin yaşadığı yerden en az 100 mil uzakta evlenmek olarak tanımlanır. Ama bizim için bu kadar basit değildir. Destinasyon düğün, unutulmaz bir lokasyonda en yakın arkadaşlarınız ve aileniz ile birlikte aşkınızı kutlamak demektir.

Kolay ödeme planı

Size ve misafirlerinize, seyahat ödemelerinizi zamana yayma ve toplu ödemelerin yükünü hafifletme imkânı veren özel süreç.

Avrupa fiyatları

Gecelik oda fiyatları ve servis ücretleri kapsayan ancak yiyecek ve içecek fiyatlarını içermeyen otel ücreti türü.

Geziler

Bulunduğunuz yerde eğlenceli aktivitelere dâhil olma imkânı! Meksika'daki antik Maya kalıntılarını görmek için can atıyor musun? Dünyanın en ünlü mercan resifinde şnorkel ile yüzmek nasıl olur? Bu faaliyetler, bulunduğunuz lokasyondan en iyi şekilde yararlanmanıza ve hayatınızın en güzel zamanını yaşamanıza olanak tanır.

Aile Dostu

Her yaştan konukların tüm tatil ve konaklama olanaklarını kullanmalarını sağlayan çok nesil özellikli tesis.

Grup oda seçimi

Konuklarınızın kolayca rezervasyon yapabilmesi için bir grup sözleşmesinde dâhilinde seçtiğiniz oda grupları.

Gruplar işinizi kolaylaştırır

Bir grup rezervasyonu avantajından yararlanan özel grup sözleşmesi ürünümüz, rahat grup anlaşması şartları sunar ve böylece misafirlerinizin rezervasyona daha fazla zaman ayırabilirler!

Yüksek ya da 'yoğun' seyahat mevsimi

Tatil yerlerinin en fazla doluluk oranlarını yaşadığı ve fiyatların en yüksek olduğu lokasyonun en popüler zamanıdır. Meksika ve Karayipler için bu zaman genellikle Aralık ayının sonundan başlayarak Nisan ayına kadar sürer.

Yerinde düğün koordinatörü

Seyahat düzenlemelerinizin ötesinde (yani tören dekoru, resepsiyon menüsü vb.) tüm düğün ayrıntılarını uygulamanıza yardımcı olacak, tesiste iletişim kuracağınız kişi.

Düşük ya da 'sezon dışı' seyahat mevsimi

Tatil yerlerinin genellikle en düşük doluluk oranlarında olduğu ve daha fazla ziyaretçi çekmek için en iyi fiyatları sunduğu dönemlerdir. Meksika ve Karayipler için bu zaman gelinlikle Eylül ayından Kasım ortasına kadar sürer.

Motorlu olmayan sporlar

Motorun çalışmasını gerektirmeyen etkinlikler. Örneğin kano, yelkenli bot, kürekli sandallar, rüzgâr sörfü vb. sayılabilir. Genellikle herşey dâhil konseptinde ek bir ücret ödemeden yapılabilir.

Pötifur

Tesis tarafından sağlanan küçük bir meze veya ikram; Adı 'küçük fırın' anlamına gelen Fransızca bir kelimedir ve genellikle odadaki hoş sepetlere konulur.

Tercih edilen ortak otellerimiz

Yıldönümü konaklama kredileri, oda yükseltmeleri, spa indirimleri ve daha pek çok ilave imkânlar sağlayan Tercih Edilen Ortak otellerimiz ve tatil merkezlerimiz aracılığıyla hazırlanan özel, katma değerli programımız!

Fiyat karşılaştırması

Bir rakibin fiyatını aynı koşullarda başka bir rakip ile karşılaştırılmasıyla, rezervasyon anında elde edilebilecek en iyi fiyatı almanızı sağlamak.

Özel vs. Yarı-özel

Yarı-özel bir etkinlik genellikle, misafir grubunuzun bir tesis restoranı gibi ortak paylaşım alanda bulunmasıdır; ancak tesisin diğer konukları da bu alanda bulunabilir. Özel bir etkinlik, genellikle ek ücrete tabidir ve başka otel konuklarının olmadığı tamamen size ait bir alan sunar.

Tatil beldesi olanakları

Tatil beldesindeki tüm lüks hizmetler ve olanakların tadını çıkarabileceksiniz. Bu kategoriye restoranlar, havuzlar, çocuk kulübü, spa uygulamaları ve daha pek çok şey dâhildir.

Tatil beldesi kredileri

Seyahatiniz boyunca istediğiniz neredeyse tüm hizmetler için planlanan ekstra para olarak düşünün. Tesisiniz bu hizmeti sunduğu takdirde,  bu kredileri sahilde romantik bir akşam yemeği, özel spa servisi veya hatta golf turu için kullanabilirsin!

Oda doluluğu

Odaya kalacak kişi sayısı. Farklı oda kategorilerinin farklı gereksinimleri olduğundan deneyimli uzmanlarımız sizin ve misafirlerinizin ihtiyaçlarınızı karşılamak için doğru oda kategorisini seçmenize yardımcı olacaktır!

Ara sezon

Yüksek ile düşük sezon arasındaki zamandır. Meksika ve Karayipler için bu Mayıs-Ağustos arası geçerlidir.

Sembolik Tören

Yasal olarak bağlayıcı olmayan düğün törenidir. Çiftlerin birbirlerine olan sevgisini ve bağlılığını simgeleyen daha çok bir semboldür. Birçok çift, farklı bir ülkede evlenince bu töreni tercih eder ve seyahatten önce ya da sonra yasal hale getirirler.

Yatak açma hizmeti

Geceleyin bir personel tarafından yatak takımının gece boyunca kullanılmak üzere hazırlandığı bir hizmettir. Birçok tatil beldesi, çikolata veya şampanya eşliğinde gül yapraklarıyla bezenmiş romantik bir görüntü içerir.

Düğün paketi

Tören yerinizden dekoruna resepsiyonda kullanılacak kumaşlardan masa süsüne kadar büyük gününüzün geniş kapsamlı ayrıntıları. Düğün paketlerinin fiyatları içeriklerine bağlı olarak değişir, ancak birçok herşey dâhil tatil beldesi, belirli standartlarını karşılamanız durumunda ücretsiz olabilecek bir taban paket sunar.

Düğün web sitesi

Çiftin tüm etkinlik ayrıntılarını içeren ve konuklarıyla paylaşması için özelleştirilmiş bir web sitesi. Buradaki bilgi, çiftin nişan hikâyesini ve fotoğraflarını, seyahat planlarını, düğün organizasyonunu ve çok daha fazlasını içerebilir!

30 günlük grup depozitosu

Toplamda yatırılan depozito miktarını azaltan, misafirlerinize odalarını ayırmaya ve kişisel depozitolarını yatırmaya vakit ayırabilecekleri toplam 30 günlük bir ödemesiz süre sağlayan özel bir üründür.

Bu listede olmayan bir ifade tarzının anlamını bilmeniz mi gerekiyor? Aşağıdaki yorumlar bölümünden bize bildirin, mümkün olan en kısa zamanda size geri döneceğiz!

CATEGORIES: , , ,
` `