İnsanların büyük bir kısmı yurtdışında nasıl evlenilir sorusunun cevabı için Vera Event olarak bizler ile iletişime geçtikleri zaman bunun tek yolunun yalnızca para olduğunu düşünüyorlar. Geçmiş dönemlerde sadece zengin kişilerin yurtdışında diledikleri zaman nikah masasına oturabileceklerini düşünen çiftler artık onlara sunmuş olduğumuz hizmetleri ayrıntılı olarak incelemeye başladıkları zaman neden daha öncesinde bu konu ile alakalı araştırma yapmadıklarını düşünüyorlar. Yurtdışında evlenmek için önemli olan şey ise bazı detaylara dikkat etmek. Bunlar genel olarak prosedürlerdir.

Biz de sizin için gerekli prosedürlerden ve önerilerden oluşan bir yurt dışında evlenme rehberi hazırladık.

Yurt Dışında Evlenme Rehberi: Resmi Hazırlıklar.

Yurt dışında evlenme rehberi


Yurtdışında bir Türk konsolosluğunda nikâh için sizden istenen evraklar.

1. Evlendirme ehliyet belgesi (bekar belgesi) nüfus müdürlüğünden yani bağlı bulunan kütükten alınır. Bu belge Türkiye'den (apostil* şerhli) getirilmelidir. Aksi takdirde işlemler 1 ay sürer.

2. Nüfus Kayıt Örneği - nüfus müdürlüğünden alınır. Bu belgeyi de Türkiye'den apostil'li getirmelisiniz

3. Uluslararası doğum kayıt örneği - nüfus müdürlüğünden alınır.

(Apostil'li

4. İkametgah - muhtardan alınır ve noterden tasdiklenir

5. Nüfus cüzdanı, pasaport fotokopileri ve aslı

6. 4 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf.

Apostil şerhi nedir? Bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir. Belgeyi aldığınız yerden temin edilir.

İstenen evraklar hemen hemen her ülkede aynı olmakla beraber ülke tercihinizi yaptıktan sonra ilgili konsolosluğu arayarak teyit almanızda fayda var. Yukarıda saydığımız bu belgeler aslında Türk Konsoloslukları tarafından da temin edilebilen belgelerdir. Fakat temin edilmesi yaklaşık 1 ay aldığından Türkiye'den temin ederek apostilli olarak yanınızda götürmeniz işlemlerin süresini kısaltacaktır.

Yurt dışında evlenme rehberi


Yurtdışında yerel bir makamda nikâh için sizden istenen evraklar.

Diğer bir seçenek ise, çiftler ilgili ülkenin yerel makamlarında evlenip daha sonra evlilik tescili yaptırabilirler. Bu seçenek konsoloslukta sıra beklemek istemeyen ve uygun tarih bulamayanlar için son derece uygundur. Ayrıca evrak işlemi düşünüldüğünde konsolosluğa göre daha az yorucudur.

Yurtdışı yerel makamlarda evlenme hakkında detaylı bilgi için Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yurt dışında evlenme rehberi


Yurt Dışında Evlenme Rehberi: Gayri Resmi Hazırlıklar.

1. Uçak Bileti

Seyahat için düşük sezonlara odaklanın. Yaz uçuşları, yüksek sezon olması nedeniyle daha pahalı. Yine de yazın başlangıcı ve sonlarında daha uygun uçak bileti bulmak mümkün. Örneğin Haziran başı ve Ağustos’un son haftası dönemleri, tatil ayları olan Haziran sonu, Temmuz ve Ağustos başında göre daha uygun bilet satın alma zamanı. Bu yoğun ayların öncesi ve sonrasındaki Mayıs ve Eylül ayları ucuz bilet için daha uygun tabi. Düğün tarihinizden en az iki ay önce rezervasyonsuzu yaptırın. Erken rezervasyonlardan ve uygun uçak bileti imkânlarından faydalananın.

Yurt dışında evlenme rehberi


2. Otel Rezervasyonu

Otel rezervasyonunuzu da son dakikaya bırakmamanızı öneririz. Hiç beklemediğiniz bir sezonda o şehirde gerçekleşen bir konferans yüzünden, tüm oteller dolu olabilir. Eğer sizinle birlikte aile üyeleriniz ve yakın arkadaşlarınız da seyahat ediyorsa herkesi mutlu edecek bir otel bulmak sizin sorumluluğunuzda olabilir. Bu gibi güçlüklerle karşılaşmamanız için vera event ile iletişime geçebilir, sizin adınıza en uygun ve en kaliteli oteli ayarlayabiliriz.

Yurt dışında evlenme rehberi


3. Saç ve Makyaj

Kuaför seçimi düğünün en sıkıntılı işlerinden biri. 40 kere gelin olunmuyor, tüm gün gözler üzerinizde olacağı için saçınız makyajınız en önemli detaylardan biri. Haliyle insan ince eleyip sık dokuyor. Üzerine bir de dil engeline takılabilir derdinizi tam anlatamayabilirsiniz. Bu yüzden kuoförünüzü iyi seçmelisiniz. Vera event yaptığı organizasyonlarda alanında uzman saç ve makyözler ile çalışmaktadır ayrıca kuaförde size eşlik edecek Türkçe bilen asistan hizmeti de sağlamaktadır.

Yurt dışında evlenme rehberi


4. Fotoğraf ve Video

Anılarınızın her daim taze kalması için düğünlerin olmazsa olmazı fotoğraf ve videolardır. Bu anıları kayıt altına almak için mutlaka doğru ve uzman kişiler ile çalışın. Bu yüzden düğün nerede olursa olsun; Vera event anı ölümsüzleştirmek kavramını da peşimizde sürükleyerek, gittiğimiz şehirlere getireceğiz ve düğününüzün en mutlu haliyle resmedilmesini sağlıyor. Vera event yaptığı işler için lütfen Düğünlerimizi tıklayınız.

Yurt dışında evlenme rehberi


5. Düğün Yemeği

Yurtdışında evlenmenin diğer güzel yanı ise, farklı kültürden yemeklerin düğün menünüzde yer alması. Seçimlerinizin başarılı olması için mutlaka o ülkenin yemek kültürünü araştırın.

Yurt dışında evlenme rehberi


6. Düğün Arabası

Günümüzde her geçen gün daha sıradanlaşan ve insanları sıkmaya başlayan düğün konseptine çiftler farklı fikirler ve renkler katıyor. Bunlardan birisi de gelin ve damat için özel araç seçmek. Yurtdışında düğünüzü lüks ve klasik araçlarla süsleyebilirsiniz. Bunun için vera event size harika fırsatlar sunuyor. Değişik modellerde düğün arabaları için ve detaylı bilgi için lütfen Düğün Arabasını tıklayın.

Yurt dışında evlenme rehberi


7. Havalimanı Transferi

Bilmediğiniz bir ülkedesiniz ve düğün telaşınız olduğunu düşünün. Bu hengame içerisinde otelinize en kolay şekilde ulaşmak için önceden havalimanı transferinizi ayarlayın.

Yurt dışında evlenme rehberi


Tüm bu hazırlıklar size zor mu geliyor? Gelin düğününüzün her adımında Vera Event’in uzman ekibi yurt dışında evlenme rehberiniz olsun. Siz sadece düğünüzde güzel gülücükler ve kocaman bir Evet” verin. Daha fazla detay ve bilgi için FORMU doldurun sizi arayalım!

CATEGORIES: , , ,
` `