Gözlerinizi kapattığınızda evlenirken kendinizi nerede hayal ediyorsunuz? Roma? Fransa? Yunan Adaları?...

yurtdışında evlenmek


Eşinize aşıksınız,onu çok seviyorsunuz ve onun her şeyden özel olduğuna inanıyorsunuz.Onu hayatınız boyunca yanı başınızda istiyorsanız aşk ve tutkunun hüküm sürdüğü dünyanın en aşk kokan ülkelerinde sevginizi taçlandırabilirsiniz. Son zamanların en büyük akımı haline gelen "yurtdışında evlenmek" evlenmek üzere olan çiftlerin büyülü rüyası oluyor.Büyülü rüyası derken aslında yurtdışında evlenmek o kadar da zor değil. Hatta bazı yönlerinden incelenilirse Türkiye'de evlenmekten daha avantajlı.Gerek gittiğiniz destinasyonun atmosferi gerek yaşanılan geriye kalan güzel anılar gerekse fiyat dengesi ne kadar doğru bir karar verdiğinizi gösterecektir.

yurtdışında evlenmek


Bazı çiftler geleneklerimizin olmazsa olmazı kalabalık düğünlerden hoşlanmayabiliyorlar.Onlar sadece ailesi ve yakın arkadaşlarıyla birlikte olmak eğiliminde oldukları için yurtdışını tercih ediyorlar.Kimi çiftlerin daha önceden hayallerini süsleyen ortak kararlarından oluyor yurtdışında evlenmek.Bazıları ise akıma ayak uydurmak için yurtdışında evlenmek istiyor.

Her hangi sebeple olursa olsun deneyimlerinize ve heyecanınıza çeşitlilik katacak anılara sahip olacaksınız.Arkadaşlarınızla sohbet aralarında bile konuşurken "Aşk Şehri Roma'da evlensem keşke! ,Eyfel şahit olsa aşkımıza" diyorsanız keşkelerinizi ve hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için çalışıyoruz.Çünkü hayal olarak gördüğünüz yurtdışı düğünü artık hayal değil.

yurtdışında evlenmek


Kendinizi yurtdışında asla yabancı hissetmeyeceğiniz bir ekiple hayallerinize hitap eden bir düğün organizasyonunu yürütmeyi düşünüyorsanız ;organizasyonun davetiyeleri,hediyeleri,sahne organizasyonunu, video/fotoğraf çekimini, DJ, hostes ve lojistik vs gibi hizmetlerle düğün organizasyonunuzu kusursuz hale getiriyoruz..Size kalan sadece büyüyü yaşamak, hayallerinizi yaşatmak ve O'na "EVET" demek...

yurtdışında evlenmek


Yurtdışında evlenmeye karar verdiniz peki bu kararı nasıl resmiyete dökeceksiniz? Aşağıda ayrıntılı şekilde açıklıyoruz.

Yurtdışında evlenme işlemleri Türk konsolosluklarında yapılabildiği gibi yerel makamlarda da yapılabilmektedir.Yerel makamlarda yapılacak ise her ülkenin kendine göre değişen kuralları var.O yüzden evliliği yapmayı düşündüğünüz ülke/şehirdeki yetkili makamlardan bu bilgiyi almanız gerekmektedir.

Yurtdışında yerel makamlar önünde yapılan evliliklerin Türkiye'de geçerli olması açısından yapılması gereken ilk işlem evlilik belgelerinin "apostil" edilmesi - yani Lahey'e (La Haye) üye ülkelerinin belirlemiş olduğu standartta hazırlanmış bir onay evrağının orjinal evrağa iliştirilmesi gerekmektedir.

Apostillerde ana başlığın Fransızca olarak "Apostille (Convention de La Haye du 5 Octobre 1961)" şeklinde yazılma zorunluluğu var.Aposti evrağının hazırlanmasının ardından eğer var ise evlilik yapılan yerdeki Türk Konsolosluğu'na veya eğer bir Türk temsilciliği yok ise önce Türkiye Dışişleri Bakalnlığı'na onaylatıp sonra Türkiye'de nüfus müdürlüğüne noter tasdikli çevirisi ile birlikte iletilmesi gerekiyor. Şu adresten evlenmeyi düşündüğünüz ülkenin Lahey Konvansiyonu'na üye ülkeler arasında olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Apostil olayı ancak bu ülkeler tarafından hazırlandığında Türkiye tarafından kabul ediliyor.

yurtdışında evlenmek


 "Yabancı Yetkili Makam Önünde Evlenme" konusunda kanunlarımız şöyle diyor;

Madde 11 – Yurtdışında Türk vatandaşı kadın ve erkek veya bir Türk vatandaşı ile bir yabancı, bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda evlenebilirler. Böyle bir evlenme, Türk mevzuatına aykırı olmaması şartıyla Türkiye'de de geçerlidir.

(Değişik ikinci fıkra: 16/11/2006-2006/11269 K.) Evlendirme bildiriminin, eşlerin ikisi de Türk vatandaşı ise erkek tarafından, eşlerden sadece birisi Türk vatandaşı ise Türk vatandaşı olan eş tarafından, yabancı yetkili makamdan alınacak belgenin evlendirme tarihinden itibaren en geç otuz gün içerisinde en yakın konsolosluğumuza verilmesi veya gönderilmesi suretiyle yapılması zorunludur. Eğer evlenmenin yapıldığı yerde ve yakınında Türk Konsolosluğu yoksa, bu takdirde bildirim, yabancı yetkili makamdan alınan resmi belgenin yurtiçinde Türkçe'ye çevrilip Dışişleri Bakanlığı'nca onandıktan sonra Genel Müdürlüğe veya ilgili nüfus idaresine verilmesi suretiyle yapılır. . Yabancı yetkili makamlardan alınan belge, Devletimizin de taraf olduğu uluslararası bir sözleşme uyarınca düzenlenmiş çok dilli bir belge ise başkaca bir işleme tabi olmaksızın gereği yapılır. Yabancı belgelerin onaydan muaf tutulmasına dair taraf olduğumuz uluslararası sözleşme hükümleri saklıdır.

yurtdışında evlenmek


Türk Konsolosluklarında Evlilik

Eğer yerel prosedürler ile uğraşmak istemezseniz aslında yurtdışındaki Türk makamlarında evlilik yapmak tahmin edilenden biraz daha kolay gibi duruyor.Yalnız öncelikle her iki tarafın da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor.

İşlemler Nasıl Oluyor?

Türk konsolosluğunda evlenebilmek için öncelikle konsolosluk ile iletişime geçerek düşündüğünüz tarihte müsait olup olmadıklarını öğrenmeniz gerekiyor.Müstakbel eşiniz ile beraber hazırlayacağınız evlilik talebinizi içeren bir dilekçeyi konsolosluğa sunuyorsunuz.Normal şartlarda konsolosluk birçok belgeyi kendisi de Türkiye'den isteyerek işlemleri yapabiliyor ama bu biraz zaman alan bir prosedür.Bu yüzden tüm belgeleri Türkiye'de hazırlayıp,şahsen götürmeniz işlemleri çok daha hızlandırmaktadır.

Türk Konsolosluğu'nun İstediği Belgeler

  • Nüfus Müdürlüğü'nden alınacak olan tarafların evlilik için müsait olduklarını gösterir bekarlık belgesi (Apostilli)
  • Nüfus Müdürlüğü'nden alınacak olan nüfus ve doğum kayıt belgeleri (Apostilli)
  • Nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopileri(Aslını da yanınızda götürmelisiniz)
  • Muhtardan alınacak ikametgah belgesinin noter tasdikli hali
  • Altı adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Raporu

İstenen belgeler bunlar olmakla beraber,mutlak surette yetkili konsolosluklardan tekrar bilgi almanızda yarar var.

Bu belgeler ile beraber konsoloslukta evlilik işleminin yapılabilmesi için iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının şahitliği gerekmekte, yani iki yakınınızın sizinle gitmesi gerekiyor.Konsolosluktan da çoğunlukla iki gönüllü bulunabiliyor ama riske atmaya gerek yok :)

Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarında yapılan evlilik işlemleri Türkiye'deki mercilere otomatik olarak bildiriliyor yani sizin bu konuda bir şey yapmanıza gerek kalmıyor.

yurtdışında evlenmek


Elleriniz ve sevginiz tarihi şatolarda,lüks saraylarda veya ayağınız yerden kesecek kumsallarda aşkınıza şahitlik yapan şarkılar eşliğinde hiç ayrılmamak üzere birleşsin.

CATEGORIES: , , ,
` `